Вашият резултат от търсенето

Where are sold the most expensive apartments in the world

Публикувано от fenza on 26.03.2015
| News
| 0

В Хонконг се продават най-скъпите апартаменти в света. Квадратен метър от тези жилища струва на купувачите почти 245 000 долара, което е рекорд на пазара за недвижима собственост, предаде ИТАР-ТАСС.

От строителната компания „Сун Хун Каи пропъртис“ съобщават, че стойността на триетажната постройка с най-скъпите апартаменти в света е 106 милиона долара. Тя е един от 12-те луксозни блока, построени на връх Виктория – в елитния район на мегаполиса, откъдето се открива най-красивата гледка в града.

Площта на апартаментите е 433 квадратни метра.

Наред с Лондон и Монако, Хонконг се смята за града с най-скъпи елитни жилища. Баснословните цени се обясняват с недостига на свободни терени и с големите обеми ликвидни средства, с които разполага населението.

Хонконг е лидер в света и по брой на мултимилионери със състояние над 10 милиона долара. Броят им надхвърля 15 400 души, показват данните на консалтинговата компания „Ню уърлд уелт“ (New World Wealth).

Положението се усложнява от факта, че в британския анклав недвижима собственост все по-често купуват и много китайци от континенталната част на страната, където броят на богатите расте не с дни, а с часове.

Вижте и кои са най-внушителните милиардерски жилища за 2014 г.

Facebook